Onderzoeksite
Image default
Aanbiedingen

De mooiste creaties met raamfolie

Ben je een creatief persoon en wil je dat ook op je ramen laten terugkomen? Met raamfolie kun je een hoop creativiteit tonen. Ben je bijvoorbeeld gek op glas in lood ramen? De prijs van glas in lood is natuurlijk vrij hoog en in deze tijd al helemaal. Dan is de oplossing gekleurd raamfolie. Zo kun je zelf een glas in lood raam maken. Het heeft wel wat meer van je eigen inzicht nodig. Als je eenmaal bezig bent is het een super leuke klus! Bij glas in lood kun je vaak alleen kiezen uit standaard designs. Met het zelf beplakken van je raam tot ‘glas in lood’ niet. Dit kun je helemaal indelen zoals je dit zelf wilt.

 

Hoe breng je raamfolie aan?

Het aanbrengen van raamfolie is over het algemeen niet heel moeilijk. Wel is het een precies klusje dus je moet wel weten wat je doet. Hieronder geven we je een aantal tips hoe je dit het beste kunt doen. Lees de tips zorgvuldig door alvorens je begint met het plakken.

 

 • Tip #1: zorg altijd dat de ondergrond grondig schoongemaakt is. Als je dit doet zal het raamfolie beter kunnen hechten. Ook zal het mooier aangebracht zijn. Dit is omdat er dan geen viezigheid tussen het raam en het raamfolie gaat zitten.

 • Tip #2: voor je gaat beginnen met het uitkiezen van folie is het opmeten belangrijk. Zo weet je precies wat je nodig hebt en kun je een passende raamfolie kiezen. Ga je glas in lood patroon maken? Houd dan rekening dat de stukken verknipt worden.

 • Tip #3: gebruik water bij het aanbrengen van het folie. Zo zorg je dat het raamfolie niet direct vastzit. Je kunt met gebruik van water het folie nog corrigeren. Zorg wel dat je veel water gebruikt! Als je te weinig gebruikt zal het wel gelijk vastplakken.

 • Tip #4: bereid je goed voor. Zorg dat je alle benodigdheden in huis hebt alvorens je gaat plakken. Denk hierbij aan een rolmaat, rakel, plantenspuit met water en een scherp Stanleymesje. Zo kun je in één keer doorgaan en je klus afmaken.

 

 • Stap #1: begin met het opmeten van het oppervlak wat je gaat beplakken. Voordat je deze afmeting afsnijdt raden we aan een stuk erbij op te tellen. Hierdoor voorkom je dat je te weinig hebt bij het plakken.

 • Stap #2: reinig het raam grondig met warm water en een druppel afwasmiddel. Zo zal het folie beter plakken. Ook is het eindresultaat mooier omdat er geen vuil achter het folie zit.

 • Stap #3: spuit nu veel water met de plantenspuit op het raam. Zoals benoemd bij tip 3.

 • Stap #4: voor je het raamfolie op het raam kan plakken moet de beschermlaag verwijderd worden. Doe dit niet in zijn geheel gelijk. Begin met een klein stukje.

 • Stap #5: begin nu met plakken in een hoek van het raam. Zorg dat het strak op het raam zit en ga zo verder met aanbrengen.

 • Stap #6: zit het helemaal naar wens? Dan is het tijd het water eronder vandaan te halen. Dit doe je met een rakel en theedoek. Wrijf van het midden naar de zijkanten.

 • Stap #7: heb je extra raamfolie berekend in de eerste stap? Dan is het tijd om dit nu weg te snijden. Dit kan gemakkelijk met een scherp Stanleymesje.

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/