Onderzoeksite
Image default
Bedrijven

De juiste grondboor

Wil jij ook graag een mooie schutting plaatsen in je tuin of je stuk land? Dan moet je eerst zorgen voor palen in de grond. Met een gewone schop is dat natuurlijk totaal onbegonnen werk en heb je ook niet genoeg fundament voor je werk schutting. Met een goede grondboor kun je heel precies gaten in de grond boren van de juiste grootte en dikte. Een grondboor kun je ook nog goed voor andere doelen gebruiken. Denk hierbij aan het maken van gaten voor kleine bomen en gaten voor vlaggenmasten. Kortom: best handig hoor, zo’n grondboor.

De meest praktische keuze is waarschijnlijk een benzine grondboor. Deze soort grondboor kan zelfs heel harde ondergronden zoals bevroren of asfalt aan. Met de diverse opzetstukken kan bovendien het bereik ook worden vergroot of juist worden verkleind. Zo weet je dus precies hoe ver je kunt gaan.

Bij het gebruik van een grondboor is het essentieel om de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen voor je gebruik gaat maken van de boor. Zo moet je zorgen dat je goede oorbeschermers hebt om je oren te beschermen tegen de herrie die een grondboor gaat produceren, zeker wanneer deze op een harde ondergrond wordt gebruikt. Niet alleen de oren moeten worden beschermd, ook de ogen hebben bescherming nodig. Zorg daarom dat je ook altijd een veiligheidsbril opzet bij het gebruik van de grondboor. Er kunnen namelijk allerlei deeltjes vrijkomen bij het boren en wanneer deze in de ogen terecht komen, kan het hoornvlies van het oog worden beschadigd. In het ergste geval kan dit zelfs tot blindheid leiden en dat is natuurlijk extra vervelend.

Als je handig genoeg bent, is er dus veel wat je allemaal lekker zelf kunt doen. Zorg wel dat je altijd verantwoord te werk gaat en dat je jezelf goed beschermd. Dan zal je een hoop plezier hebben van je grondboor.

http://www.fuxtec.nl/