Onderzoeksite
Image default
Bedrijven

Google shopping voor jouw webshop

Grote kans dat je wel eens van het begrip google shopping hebt gehoord maar dat je niet precies weet wat het is en wat je ermee kan. Google shopping bestaat nog niet erg lang en de term word steeds populairder. Als je bijvoorbeeld naar een laptop zoekt op google dan zie je het steeds vaker. Je ziet dan boven de normale zoekresultaten plaatjes van laptops met de naam en de prijs erbij. Dit is dus google shopping. Hoe werkt het precies en wat houd het nu in? 

Wat is google shopping? 

Google shopping word gebruikt voor het verkopen van producten. Google shopping valt eigenlijk onder SEA,zoekmachine adverteren. Deze reclames bestaan niet alleen meer uit een titel en een stukje beschrijving maar deze advertenties bevatten dus ook foto’s en prijzen. Jouw product word niet zomaar laten zien. Dit hangt af van een aantal factoren zoals jou website, product feed en hoeveel je wil betalen om de advertentie te laten zien. Het heeft daarom wel een klein beetje wat weg van zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd. Voordelen voor de klant zijn dat ze makkelijk producten kunnen vergelijken. Voordelen voor u zijn dat de leads die hier uit komen van hoge kwaliteit zijn. 

Hoe werkt het? 

Stel je voor dat je dus naar deze laptop opzoek bent zoals eerder benoemd. Als je dit intypt op google zal je verschillende producten tegenkomen van verschillende aanbieders waarvan google denkt dat jij dit product zoekt. Nu kun je dus erg makkelijk de prijzen vergelijken van verschillende aanbieders. Als je eenmaal op de foto klikt dan word je doorgestuurd naar de website. De kosten voor aanbieders worden gebaseerd op het aantal klikken, dus pat per click. Dus pas als iemand op de advertentie klikt hoef je pas te betalen. Je kan natuurlijk net zoals met Google Ads een maximaal bedrag instellen.