Onderzoeksite
Image default
Bedrijven

Het juiste rieten dak voor je huis

Een mooie rieten kap voor op je huis, wie wil dat nou niet? Het is grappig als je bedenkt dat rieten daken nu weer zo populair zijn, terwijl ze vroeger eigenlijk juist de optie waren voor de armere mensen. Tegenwoordig zijn de rollen dus weer omgekeerd en huren juist de rijkere mensen of in ieder geval de mensen die een duurder huis bezitten. Voor het mooiste rieten dak wil je natuurlijk vanzelfsprekend ook op zoek naar een goede rietdekker gezocht? Samen kan je dan natuurlijk heel goed bespreken wat jouw wensen zijn wat betreft het uiterlijk van het rieten dak, maar natuurlijk ook zaken zoals budget.

Goed om te weten is dat de constructie van een rieten dak tegenwoordig net zo degelijk is als de constructie van een ‘normaal’ dak. Een rieten dak gaat tegenwoordig dan ook net lang mee als de meer reguliere daken van bijvoorbeeld dakpannen of platte daken van beton. Dat is al gauw zo’n 30 tot 40 jaar.

Ook een andere zorg, namelijk de brandveiligheid van het rieten dak, is niet langer meer zo’n grote issue. Er zijn dan ook diverse technieken die kunnen worden ingezet om rieten daken veiliger te maken en te zorgen dat je niet in de problemen komt. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een gecombineerde aanpak van riet en dakpannen. Dat klinkt als valsspelen, maar in de praktijk zie je daar gelukkig helemaal niks van. Het grootste voordeel van deze aanpak is dat je het fundament van het dak dusdanig steviger maakt, dat je eigenlijk nog maar weinig verschil hebt tussen een gewoon dak en een dak met riet erop. Je kunt bovendien ook nog kiezen voor kunstriet. Hiermee beperk je ook het risico op mosgroei of groei van schadelijke algen en schimmels. Dat alles zal maken dat je rieten dak tegenwoordig veel langer mee kan.

http://www.rietwerk.nl